onsdag 21 augusti 2013

Lingonbröd



Idag blev det en liten frukostintervju med lokaltidningen...Bjöd på lingonbröd som jag bakade dagligen som kallskänka för 25 ! (vad hände??) år sedan,mycket omtyckt på salladsbuffen så här kommer receptet: Jag har halverat receptet o det är ett 2-dagarsbröd :)
Byttans Lingonbröd,3 formar
Dag 1.

1 msk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
(kan ersättas med kummin eller brödkrydda)
2 dl lingonsylt
1 dl russin(kan uteslutas)
1,5 dl vetekross
1,5 dl rågkross
1 dl linfrö
5 dl kokande vatten
Allt detta blandas o får stå över natten.
Dag 2

Tillsätt 1 msk sirap,2 påsar torrjäst o 5 dl kokande vatten.
Älta ihop o jäs 45 min i bunken. Ta upp o knåda t 3 limpor som läggs i smorda brödformar. Låt jäsa 30 min. Grädda 175 grader.

Inga kommentarer: